Preventieve Mediation

Tijdig ingrijpen bij spanningen
Sluimerende spanningen, moeizame communicatie, een samenwerking die steeds stroever wordt; het leidt af en je verliest je werkplezier. Vaak weet je eigenlijk al een tijdje dat er iets moet gebeuren. Maar hoe bespreek je het als er nog geen echt conflict is?

Zo halen we de spanning uit de lucht
Met preventieve mediation ga je samenwerkingsissues constructief te lijf. In een neutrale omgeving onderzoeken we samen waar het probleem zit, wat de spanning oproept en wat nodig is om de samenwerking te verbeteren. Vaak lukt het al in drie, uiteraard vertrouwelijke, gesprekken om helderheid te krijgen en de situatie vlot te trekken. Dat is snel. En dat is dan ook het grote voordeel van preventieve mediation: je bent er op tijd bij. De spanningen zijn nog niet verstard in een conflict.

Op tijd ingrijpen loont
In het eerste mediationgesprek komt vaak pas naar voren hoeveel last de andere partij ook van de spanningen heeft. Op het werk, thuis. Door ze in een neutrale setting te benoemen, daalt de impact onmiddellijk. Bijtijds ingrijpen scheelt je tijd, energie en productiviteit. Het plezier in je werk komt terug.

“Dat is het grote voordeel van preventieve mediation: je bent er op tijd bij”